KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Tekrar ısıtılınca zehirleyen yiyecekler

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör


Mesaj Sayısı : 4631
Rep Gücü : 10661
Rep Puanı : 23
Kayıt tarihi : 27/03/09

MesajKonu: Tekrar ısıtılınca zehirleyen yiyecekler   Cuma Haz. 03, 2016 5:02 am

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/tekrar-isitilinca-zehirleyen-yiyecekler.892893/

Tekrar ısıtılınca zehirleyen yiyecekler.. Yemek yapıldığında özellikle çok yapılır ki yarın da yenilebilsin özellikle bunu çalışan ve yemek yapmak için çok vakti olmayan hanımların tercihi oluyor ancak bunun doğurabileceği ciddi sağlık problemleri olabilir.

Tekrar ısıtılınca zehirleyen yiyecekler

Pancar:

Pancarda anormal derecede nitrat bulunur ki, bu çok iyidir. Ancak bu nitrat sebebiyle pancar da tekrar ısıtılmaması gereken besinler kategorisine girer.



Tavuk:
Tavuk da ısıtılmaması gereken besinlerden. En ağır besin zehirlenmelerine yol açan bu yiyecek ısıtıldığı zaman içerisindeki proteinin yapısı değişiyor ve bakteri üretiyor. Pişmiş tavuk yemeğini ya düşük derecede hafif ısıtın ya da soğuk yiyin.

Mantar:
Mantar tekrar ısıtılma konusunda riskli bir besin. Mantarlı yemekler ısıtıldığında besin değeri kalmıyor. Ayrıca tekrar ısıtmak sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Mantarlı yemeklerinizi ertesi güne bırakmayın ve tekrar ısıtmayın. Mantar yemeği hazırlıktan hemen sonra bir seferde tüketilmeli.

Ispanak:
Ispanağı ısıtmak da oldukça riskli bir işlem. Pancarda olduğu gibi ıspanakta da yüksek oranda nitrat bulunur. İkinci ısıtılma işleminin ardından tüm ıspanak nitrata dönecektir ki bu da kanserojen bir yapı almasına neden oluyor.

Yumurta:
Farklı şekillerde pişirilmiş yumurta yüksek derecede ısıtıldığında içindeki su miktarı azalıyor ve tavukta olduğu gibi protein yapısı değişiyor. Nadir görülen bir zehirlenme türü olsa da yumurtalı yemekler ve sosları tüketirken dikkatli olmakta yarar var.

Yemeği yaptıktan sonra Zehirlenme risklerini engellemek için alabileceğimiz bazı önlemler vardır, bunlar:


  • Yemekleri 2 saatten fazla oda sıcaklığında tutmayın.
  • Çiğ eti kestiğiniz bıçakla pişmiş eti kesmeyin. Çiğ etteki bakteriler çok hızlı bir şekilde pişmiş ette çoğalacaktır.
  • Pişirildikten sonra 2. defa yemekleri ısıtmayın. Isıtmak bakteri oranını arttırdığı için 2. ısıtma bakteri oranı zehirlemeye kadar gidebilir.
  • Çiğ kıyma buzdolabında en fazla 4 ay saklanabilir.

_________________
Mevla Görelim Neyler
Neylerse Güzel Eyler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Hatta
 
Tekrar ısıtılınca zehirleyen yiyecekler
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Cumhuriyet [ ****** ile birlikte Cumhuriyeti tekrar kurun! ]

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda-
Buraya geçin: